x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat a încercat să calce soldaţii aflaţi în Alpii Francezi

Un bărbat a încercat să calce soldaţii aflaţi în Alpii Francezi

29 Mar 2018   •   13:12
Un bărbat a încercat să calce soldaţii aflaţi în Alpii Francezi

Poliţia franceză se află în căutarea unui şofer care a încercat să intre cu maşina în soldaţii care alergau în afara bazei militare din Alpii Francezi, potrivit armatei, scrie The Guardian.

Bărbatul a ameninţat, iniţial, un grup de soldaţi care alergau, în jurul orei 08:00, în Varces-Allieres-et-Risset, în apropiere de Grenoble, iar ulterior a încercat să intre într-un alt grup de soldaţi care se întorceau spre bază, potrivit declaraţiilor făcute de purtătorului de cuvânt al armatei, Colonelul Benoit Brulon, pentru AFP.

“Soldaţii au reuşit să se urce pe o treaptă fără să fie răniţi”, a spus Colonelul Benoit Brulon. După această ultimă încercare, şoferul a fugit.

Se crede că bărbatul conducea un autoturism Peugeot 208, furat, potrivit ziarulului local Daphine Libere.

Poliţia a împrejmuit zona şi a început căutarea şoferului, în timp ce armata a întărit securitatea în jurul bazei, mai spune Colonelul Benoit Brulon.

“O persoană a încercat să calce doi soldaţi din Regimentul 93 Artilerie Montană din Varces, din motive necunoscute”, a spus o sursă apropiată anchetei pentru Reuters.”În acest context, incidentul este luat în serios, dar nu ştim motivaţiile şoferului. Nimeni nu a fost rănit”.

Franţa este în alertă, după ce un militant pentru Statul Islamic a condus un atac în sud-vestul Franţei, vineri, omorând patru persoane, inclusiv un poliţist, care a luat locul unui ostatic într-un asediu la un supermarket.

 

×