x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat care s-a dat drept doctor timp de un deceniu, şi chiar a efectuat operaţii, căutat în Australia

Un bărbat care s-a dat drept doctor timp de un deceniu, şi chiar a efectuat operaţii, căutat în Australia

09 Mar 2017   •   21:50
Un bărbat care s-a dat drept doctor timp de un deceniu, şi chiar a efectuat operaţii, căutat în Australia

Un bărbat din India care s-a mutat în Australia după ce ar fi furat identitatea unui doctor a fost dat joi în urmărire de autorităţile din această ţară după ce a fost prins că a lucrat ca medic ''fals'', informează Xinhua. 

Shyam Acharya s-a înregistrat la consiliul medicilor din New South Wales în 2003, după ce ar fi furat identitatea unui alt medic din India, Sarang Chitale. 

El a reuşit de asemenea să obţină cetăţenia, iar în timpul şederii sale în Australia a lucrat la patru spitale din New South Wales şi chiar a efectuat intervenţii chirurgicale. 

''Acest lucru demonstrează un mare eşec al sistemului'', a declarat ministrul australian pentru imigraţie, Peter Dutton, la un post local de radio. 

În 2013, Acharya a activat pentru compania farmaceutică internaţională AstraZeneca, apoi s-a angajat în cadrul grupului pentru cercetări medicale Novatech, în 2016, mai arată sursa citată. În urma suspiciunilor cu privire la calificarea sa, compania a sesizat autorităţile. 

Cazul bărbatului care a reuşit să se dea drept medic timp de zece ani a uimit mare parte dintre cei implicaţi în industria medicală. 

Agenţia pentru Reglementarea Personalului Medical din Australia a declarat pentru Xinhua că începând din 2003 a fost implementat un proces de evaluare care ar trebui să nu permită repetarea unui astfel de incident. ''Sistemul naţional de reglementare din Australia - Planul Naţional de Înregistrare şi Acreditare - a fost lansat în 2010'', a declarat un purtător de cuvânt care a precizat că acest program ''conţine procese şi cerinţe solide pentru verificarea calificărilor şi a identităţii aplicanţilor''.AGERPRES

×