x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat care trebuia să se afle în avionul etiopian prăbuşit a scăpat cu viaţă pentru că a ratat zborul cu 2 minute

Un bărbat care trebuia să se afle în avionul etiopian prăbuşit a scăpat cu viaţă pentru că a ratat zborul cu 2 minute

11 Mar 2019   •   16:05
Un bărbat care trebuia să se afle în avionul etiopian prăbuşit a scăpat cu viaţă pentru că a ratat zborul cu 2 minute

Un cetăţean grec care trebuia să se afle la bordul avionului Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines, care s-a prăbuşit duminică dimineaţă la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Addis Abeba, a povestit cum a scăpat cu viaţă pentru că a ratat zborul cu "două minute", informează DPA.

"Ar trebui să o văd ca pe o doua şansă", a declarat luni atenianul Antonis Mavropoulos la postul de televiziune grec Skai.

"Am ratat zborul cu două minute; când am sosit, îmbarcarea fusese închisă şi am văzut ultimii pasageri intrând - am ţipat să mă lase, dar nu mi-au permis", a povestit bărbatul pe contul său de Facebook.

Avionul a decolat la ora locală 08:38 cu destinaţia Nairobi (Kenya). Niciunul dintre cei 149 de pasageri şi opt membri ai echipajului nu au supravieţuit.

Potrivit directorului general al companiei, pilotul a comunicat controlorului de trafic că are ''dificultăţi'' şi a cerut să revină pe aeroportul Bole din Addis Abeba. I s-a dat permisiunea să se întoarcă, dar avionul s-a prăbuşit la 62 de kilometri sud-est de capitală.

Mavropoulos a explicat că a ratat zborul, deoarece persoana care îl însoţea la aeroport ajunsese cu întârziere.

Bărbatul a adăugat că a fost repartizat pentru zborul următor, însă "a protestat vehement" pentru că era suficient timp pentru a urca la bord şi a merge cu zborul său.

Atenianul a povestit că ulterior ofiţerii de securitate l-au tras deoparte, iar unul dintre aceştia i-a spus cu blândeţe să nu mai protesteze, ci să îi mulţumească lui Dumnezeu, deoarece avionul a avut loc un accident. "Iniţial am crezut că minte", a declarat acesta.

Mavropoulos şi-a informat apoi familia că nu se află la bordul avionului prăbuşit, apoi şi-a împărtăşit povestea pe Facebook.

"Am fost atât de uşurat că pot scrie acest post şi sunt recunoscător că sunt în viaţă", a mărturisit el.AGERPRES

×