x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat din SUA a primit pedeapsa maximă cu închisoarea după ce a ucis o persoană pentru că era transsexuală

Un bărbat din SUA a primit pedeapsa maximă cu închisoarea după ce a ucis o persoană pentru că era transsexuală

16 Mai 2017   •   10:52
Un bărbat din SUA a primit pedeapsa maximă cu închisoarea după ce a ucis o persoană pentru că era transsexuală
Sursa foto: invtrade‏ - Twitter

Un bărbat american a fost condamnat la 49 de ani de închisoare pentru uciderea unei adolescente transsexuale, ceea ce reprezintă o premieră pentru justiţia din SUA, relatează marţi agenţia Reuters. 

Joshua Vallum, în vârstă de 29 de ani, a recunoscut că a omorât-o în 2015 pe fosta sa parteneră romantică Mercedes Williamson, în vârstă de 17 ani, pentru că era transsexuală. Luni, el a fost condamnat de un judecător federal din Gulfport, statul Mississippi, la pedeapsa maximă cu închisoarea, fără posibilitatea eliberării condiţionate. 

Vallum, membru al bandei Latin Kings, considerată cea mai mare bandă hispanică din Statele Unite, s-a întâlnit în secret cu Williamson în vara lui 2014. Ulterior, el a decis să o ucidă de teamă să nu fie pedepsit de alţi membri ai bandei dacă se află că fosta sa iubită era transsexuală şi a atras-o în locuinţa tatălui lui, unde a înjunghiat-o mortal. 

Este primul caz judecat în baza legislaţiei federale privind crimele motivate de ură în care victima a fost agresată din cauza identităţii de gen, a precizat într-un comunicat ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions. 

În 2009, Congresul american a amendat legislaţia privind crimele motivate de ură pentru a le cuprinde, între altele, şi pe cele motivate de orientarea sexuală a victimei, aminteşte Reuters. 

Într-un interviu telefonic acordat Reuters, o purtătoare de cuvânt a Centrului naţional pentru egalitatea de gen (NCTE) din Washington a subliniat că este "esenţială recunoaşterea crimelor părtinitoare împotriva persoanelor transsexuale ca fiind o gravă problemă naţională", pe fondul "epidemiei de violenţe" din SUA la adresa acestora. 

Potrivit Agerpres, un studiu al NCTE din 2015 a indicat că aproape una din 10 persoane transsexuale din SUA au fost agresate fizic din cauza orientării lor sexuale în anul precedent studiului.

 

Sursă foto: invtrade‏ - Twitter

×
Subiecte în articol: pedeapsa cu inchisoarea sua lgbt