x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat înjunghiat în faţa Ministerului de Interne din Londra

Un bărbat înjunghiat în faţa Ministerului de Interne din Londra

15 Aug 2019   •   18:38
Un bărbat înjunghiat în faţa Ministerului de Interne din Londra

Un bărbat a fost înjunghiat joi în faţa Ministerului de Interne, în plin centrul Londrei, a anunţat poliţia britanică, care a efectuat o arestare, potrivit AFP şi Reuters.

Contrar a ceea ce anunţase anterior, poliţia a precizat că viaţa victimei nu este în pericol.

"Un bărbat a fost arestat, suspectat că ar fi provocat leziuni corporale grave şi transportat la un post de poliţie", a indicat aceasta, afirmând că urmează să stabilească "circumstanţele exacte" ale agresiunii.

Poliţia a fost alertată la puţin timp după ora locală 13:00 (12H00 GMT), izolând zona în care s-a produs incidentul.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei britanice a declarat că este prematur să se precizeze dacă incidentul are vreo legătură cu Ministerul de Interne, dar nu există deocamdată niciun indiciu că ar fi un act de terorism.

O fotografie difuzată de media britanice arată un bărbat în picioare, însoţit de membri ai echipei de intervenţie, cu faţa însângerată acoperită de un bandaj. El avea torsul gol, o haină pe umeri şi sânge pe abdomen.

"Am intervenit asupra unui bărbat aflat la faţa locului şi l-am transportat într-un centru de traumatisme majore", au indicat serviciile de ambulanţă din Londra.

"Toate gândurile mele se îndreaptă spre victimă şi familia sa după acest oribil atac nejustificat cu cuţitul", a transmis pe Twitter ministrul de interne Priti Patel.

Această agresiune s-a produs când Ministerul de Interne tocmai a lansat o campanie de sensibilizare pentru a încerca să limiteze flagelul atacurilor cu cuţitul în Regatul Unit.

Potrivit Oficiului Naţional al Statisticilor (ONS), 43.516 de agresiuni cu cuţitul au fost comise în Anglia şi în Ţara Galilor în perioada de 12 luni care s-a încheiat la sfârşitul lunii martie, fiind în creştere cu 8% faţă de perioada precedentă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marea Britanie