x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un blogger australian a dezvăluit practicile de spionaj folosite de Facebook. Utilizatorii reţelei de socializare, urmăriţi şi când erau offline

Un blogger australian a dezvăluit practicile de spionaj folosite de Facebook. Utilizatorii reţelei de socializare, urmăriţi şi când erau offline

de Sînziana Stancu    |    28 Sep 2011   •   21:00

Un blogger australian a demascat practicile de spionare de catre reteaua Facebook a propriilor ei utilizatori, scrie Daily Mail. Nik Cubrilolovici a descoperit modul cum Facebook a reusit sa-si spio­ne­ze utilizatorii chiar si cand aces­tia erau offline. Reteaua de so­ci­a­li­zare cea mai folosita din lume a re­cunoscut ca a vizionat ilegal in pa­gi­nile de web ale membrilor sai nu nu­mai cand acestia se deconecta­sera, dar si in timp ce navigau pe alte site-uri.

Noile dezvaluiri despre practicile de spionaj online folosite de Facebook vin in urma celui mai recent scandal de acest gen, cand gigantul retelelor de socializare a fost fortat sa recunoasca faptul ca si-a spionat constant cele 750 de mi­li­oane de utilizatori. Dar reteaua de socializare a gasit imediat si scu­za pentru amestecul in viata privata a utilizatorilor sai, spunand ca la ori­gine se afla 'o simpla greseala': software-ul retelei se descarca au­to­mat in computerele utilizatorilor cand ei se conectau la Facebook si 'in mod neatent' se trimiteau informatiile companiei, fie ca utilizatorii erau sau nu erau conectati la Facebook in acel moment.

In realitate insa, datele erau cu regularitate trimise inapoi in serverele Facebook, iar aceste date pot valora miliarde de de dolari atunci cand cre­eaza 'tinte' de publicitate bazate pe vizitarea site-urilor utilizatorilor. Practicile dezvaluite de bloggerul aus­tralian Nik Cubrilovic, care este un specialist in tehnologiile online, a starnit reactii furioase in randul uti­lizatorilor celei mai populare re­tele de socializare.

×
Subiecte în articol: externe