x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un Brexit fără acord ar fi un "dezastru" pentru antreprenorii europeni

Un Brexit fără acord ar fi un "dezastru" pentru antreprenorii europeni

16 Sep 2019   •   12:55
Un Brexit fără acord ar fi un "dezastru" pentru antreprenorii europeni

O retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord ar fi un "dezastru", a avertizat luni organizaţia patronală europeană BusinessEurope, care a făcut apel la cele două părţi să "depună toate eforturile posibile" pentru a se înţelege, transmite AFP.

" 'No deal' este reţeta pentru dezastru şi trebuie exclusă definitiv", consideră Markus Beyrer, directorul general al organizaţiei.

"O ieşire dezordonată şi fără acord a Regatului Unit ar fi extrem de nefastă pentru toate părţile" şi ar "genera daune importante cetăţenilor şi companiilor din Marea Britanie şi de pe continent", adaugă Beyrer într-un comunicat.

"Îndemnăm cele două părţi să depună toate eforturile posibile şi să se angajeze într-un dialog constructiv", insistă directorul BusinessEurope, calificând un acord al Londrei cu UE drept "o necesitate absolută".

Totodată, acesta estimează că opţiunea unei noi amânări a Brexitului, "departe de a fi ideală", "trebuie luată în considerare, în cazul în care ar fi limitată în timp şi dacă Marea Britanie oferă o cale clară către un acord".

Totuşi, premierul britanic Boris Johnson, care se întâlneşte luni la Luxemburg cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi negociatorul şef al Uniunii Europene Michel Barnier, continuă să susţină ferm că Marea Britanie trebuie să iasă din UE la 31 octombrie, cu sau fără un acord.

La 17-18 octombrie este prevăzut la Bruxelles un summit european care ar putea fi ultima şansă de a se ajunge la un acord între cele două părţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Brexit fără acord consecinte