x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un britanic obez vrea să obţină în justiţie dreptul la operaţie de micşorare a stomacului

Un britanic obez vrea să obţină în justiţie dreptul la operaţie de micşorare a stomacului

de Marina Constantinoiu    |    11 Iul 2011   •   14:29

Un cetatean britanic, care cantareste 139 de kilograme, a facut apel, luni, la o decizie a justitiei care ii refuza, sub pretextul ca nu este suficient de obez, luarea in evidentele serviciilor de securitate sociala in vederea achitarii costurilor unei interventii chirurgicale pentru a-i permite sa slabeasca, relateaza AFP.

Tom Condliff, un pensionar in varsta de 62 de ani, care locuieste in Staffordshire, afirma ca are nevoie de un inel gastric, pentru a-i reduce dimensiunile stomacului si astfel asigurandu-i ramanerea in viata, prin slabire. Dar National Health Service (NHS) a refuzat sa plateasca aceasta operatie.

In aprilie, Curtea Suprema a refuzat sa caseze decizia luata de NHS. Potrivit serviciului public de sanatate, masa corporala a pacientului, care este superioara celei de 40, este totusi inferioara limitei de 50 necesare pentru ca NHS sa achite costurile operatiei.

Fost politist, Tom Condliff a devenit obez din cauza unor medicamente contra diabetului.

Recursul sau urmeaza sa fie dezbatut luni si marti la Curtea de Apel.

Marea Britanie are cea mai ridicata rata a obezitatii din Europa, cu 24,5% dintre adulti considerati obezi, potrivit unui studiu dat publicitatii in decembrie de catre Comisia Europeana si de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE). Media europeana este de 14%.

×