x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un călugăr budist şochează lumea! Ce s-a întâmplat într-un templu din China, după 20 de ani de rugăciuni (VIDEO)

Un călugăr budist şochează lumea! Ce s-a întâmplat într-un templu din China, după 20 de ani de rugăciuni (VIDEO)

22 Mai 2014   •   15:09
Un călugăr budist şochează lumea! Ce s-a întâmplat într-un templu din China, după 20 de ani de rugăciuni (VIDEO)

Puţini sunt cei care reuşesc să-şi lase amprenta în viaţă asemenea călugărului budist Hua Chi, de la Templul Tongren, provincia chineza Qinghai, scrie Daily Mail. Venerabilul Hua Chi a îngenucheat să se roage de atâtea ori, încât urmele tălpilor sale au rămas perfect imprimate în podeaua de lemn a Templului.

Scroll pentru video

Hua, care are peste 70 de ani, înainte de răsăritul soarelui, face un ritual strict, în fiecare zi, de mai bine de 20 de ani. Bătrânul se duce la templu, îşi aşează picioarele în acelaşi loc şi se apleacă pentru a se ruga. De-a lungul timpului, urmele tălpilor sale au prins contur în podeaua de lemn, lăsând semne care astăzi au adâncimea de circa 3 centimetri.

"În primii ani mă rugam aproape toata ziuă. Dar acum am îmbătrânit şi nu mai pot să fac decât 1000 de mătănii pe zi, iar în zilele friguroase de iarnă sunt nevoit să fac doar 500", spune călugărul.

Hua este printre altele şi doctor în medicina tradiţională chineză, el tratându-i gratis pe toţi cei care-i calcă pragul.

×