x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cartier în memoria fostei URSS, în oraşul lui Lenin

Un cartier în memoria fostei URSS, în oraşul lui Lenin

de Agerpres    |    14 Noi 2013   •   21:15
Un cartier în memoria fostei URSS, în oraşul lui Lenin

Ulianovsk, orașul în care s-a născut Vladimir Ilici Lenin, va avea un cartier ce va găzdui muzee și magazine cu articole tipice erei comuniste, relatează joi Deutsche Welle.

Propunerea privind crearea acestei zone care se va întinde pe 120 de hectare a fost deja prezentată guvernului rus, a spus directorul local pentru proiecte urbane, Serghei Lakovski. Costurile Muzeului Uniunii Sovietice sunt estimate la circa 60 de miliarde de ruble (circa 1,38 miliarde euro/1,85 miliarde dolari), scrie Agerpres.

Guvernul și investitorii vor participa cu câte 50%, a spus Lakovski, director al Centrului de dezvoltare turistică din Ulianovsk. Potrivit planurilor sale, reamenajarea complexului muzeal existent va începe la mijlocul anului 2014, urmând a fi finalizată în 2022, la împlinirea a o sută de ani de când s-a creat Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), destrămată în 1981.

Orașul dorește ca numărul turiștilor să crească, de la 200.000, la peste un milion pe an. Proiectul suscită însă controverse în Rusia, unde criticii susțin că încă nu s-a analizat în profunzime istoria sovietică și, prin urmare, lipsește conceptul călăuzitor în organizarea unui muzeu de acest tip.

×
Subiecte în articol: lenin