x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un complice în atacurile de la 11 septembrie a fost eliberat din închisoare din Germania pentru a fi deportat în Maroc

Un complice în atacurile de la 11 septembrie a fost eliberat din închisoare din Germania pentru a fi deportat în Maroc

15 Oct 2018   •   16:01
Un complice în atacurile de la 11 septembrie a fost eliberat din închisoare din Germania pentru a fi deportat în Maroc

Un bărbat care a executat o sentinţă de 15 ani de închisoare în Germania pentru implicare în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite a fost eliberat din închisoare luni pentru a fi deportat în Maroc, relatează dpa. 

Mounir el Motassadeq, în vârstă de 44 de ani, a fost dus cu un elicopter de la o închisoare din Hamburg pe aeroportul oraşului din nordul Germaniei, de unde va fi transportat în Maroc. 

El Motassadeq a fost condamnat în 2006 pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă şi ajutor acordat unui număr de trei terorişti care au făcut parte din aşa-numita celulă din Hamburg, care a jucat un rol-cheie în atacurile din 11 septembrie 2001. 

El ar fi trebuit iniţial să fie eliberat în noiembrie, însă o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne german a declarat în urmă cu câteva săptămâni că va fi eliberat mai devreme pentru a putea fi deportat în Maroc.AGERPRES

×