x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un concurs de frumusețe din Uganda a atras indignare

Un concurs de frumusețe din Uganda a atras indignare

07 Feb 2019   •   13:42
Un concurs de frumusețe din Uganda a atras indignare

 Persoanele feministe din Uganda au reacţionat indignate după ce Ministerul Turismului a sugerat organizarea unui concurs de frumuseţe menit să scoată în evidenţă formele ''voluptuoase'' ale femeilor din această ţară pentru a atrage turiştii, relatează DPA joi.

''Avem fete înzestrate în mod natural'', a declarat pentru agenţia germană de presă viceministrul turismului Godfrey Kiwanda. ''Conceptul este de a utiliza acest dar natural pentru... încurajarea turismului, a spus oficialul cu privire la concursul de frumuseţe ''Miss Curvy Uganda''.

Grupurile de femei din Uganda au reacţionat indignate.

''Ministrul demonstrează convingerile patriarhale potrivit cărora femeile sunt obiecte sau bunuri care pot fi cumpărate sau vândute'', se arată într-un comunicat emis de Reţeaua Femeilor din Uganda.

''Corpurile femeilor nu sunt obiecte pentru a fi privite şi expuse pentru plăcerea bărbaţilor'', a adăugat organizaţia.

Însă Kiwanda a declarat pentru DPA că a fost înţeles greşit. ''Activiştii nu au înţeles conceptul nostru'', a spus el. ''Natura africanilor este unică şi avem corpuri atrăgătoare'', a mai spus oficialul.

Viceministrul a adăugat pentru DPA că ideea competiţiei care promovează siluetele cu forme pline este diferită de normele din Vest unde participantele la concursurile de frumuseţe trebuie să fie slabe. ''Dacă o persoană este mare, nu înseamnă că nu este atrăgătoare. Este o chestiune de gust'', a adăugat Kiwanda.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: concurs de frumusete uganda turişti