x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un consilier de campanie al lui Trump s-a întâlnit cu oficiali ruși în 2016

Un consilier de campanie al lui Trump s-a întâlnit cu oficiali ruși în 2016

04 Noi 2017   •   12:30
Un consilier de campanie al lui Trump s-a întâlnit cu oficiali ruși în 2016

Un consilier de politică externă în campania prezidenţială a lui Donald Trump s-a întâlnit cu oficiali ai guvernului rus anul trecut, a relatat vineri New York Times, citând mărturia depusă de acest fost consilier în această săptămână în faţa unei comisii a Congresului Statelor Unite, informează Reuters. 
     
În numeroase interviuri în ultimele luni, consilierul, Carter Page, fie a negat întâlniri cu oficiali ai guvernului rus 
în timpul unei călătorii la Moscova în iulie 2016, fie a spus că s-a întâlnit "mai mult cu oameni de ştiinţă", potrivit ziarului. 
     
Page a trimis un e-mail cel puţin unui consilier în campania lui Trump descriind intuiţiile sale după discuţiile cu oficialii guvernamentali ruşi şi cu alţii, potrivit NY Times, citând o persoană familiarizată cu chestiunea. 
     
Ziarul scrie că e-mailul a fost citit cu voce tare joi în timpul depunerii mărturiei cu uşile închise în Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, care investighează eforturile Rusiei de a înclina rezultatul alegerilor din noiembrie 2016 în favoarea lui Trump şi posibile legături între campania lui Trump şi Rusia.
     
Rusia afirmă că nu a intervenit în alegeri şi Trump a negat orice legătură. 
     
Page a minimizat importanţa întâlnirilor, într-un interviu în NY Times vineri. 
     
"Am salutat doar câteva persoane. Asta a fost tot", a spus el. Page a adăugat că una dintre persoanele cu care s-a întâlnit era "importantă", dar nu i-a confirmat identitatea. 
     
Procurorul special Robert Mueller care investighează posibile legături cu Rusia l-a acuzat luni pe fostul director de campanie al lui Trump, Paul Manafort, precum şi pe un alt consilier, Rick Gates, de spălare de bani. 
     
În aceeaşi zi s-a anunţat că un alt consilier al lui Trump, George Papadopoulos, a pledat vinovat la începutul lunii octombrie 
că a minţit FBI. 
     
Page a fost interogat de FBI la începutul acestui an şi a apărut de asemenea în faţa unui mare juriu, adaugă NY Times.

AGERPRES

×