x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un copil a murit după ce a înghițit otravă aflată în apele poluate din Gaza

Un copil a murit după ce a înghițit otravă aflată în apele poluate din Gaza

28 Aug 2017   •   15:39
Un copil a murit după ce a înghițit otravă aflată în apele poluate din Gaza

Un copil în vârstă de cinci ani din Gaza a murit după ce a înotat în apa de mare contaminată cu canalizarea brută și minim tratată care curge în Mediteraneană, grație crizei energetice care a escaladat în Fâșia Gaza, scrie The Independent.

Mohammad al-Sayis a murit luna trecută, după ce cu câteva zile înainte a fost internat în spital după ce a înotat pe plaja Sheikh Ijlin, conform unei declarații aparținând Ministrului Sănătății din Gaza, duminică.

Mohammad și frații săi l-au rugat pe tatăl lor să îi ducă la plajă, în timpul vântului din Orientul Mijlociu, dificil de respirat. Plaja reprezintă singurul răgaz pentru mulți dintre cele două milioane de locuitori din Gaza, care se confruntă cu o criză de apă și electricitate în creștere.

„Este cald și umed și nu există electricitate, apă sau ventilatoare în casă”, a spus tatăl lui Mohammad, Ahmad, pentr presa locală. „Marea este singura noastră scăpare”.

Mohammad a murit după ce a înghițit otravă în timp ce înota, a declarat ministrul sănătății. Frații săi au fost, de asemenea, internați, dar au putut fi salvați.

Moartea micului băiat a atras mai multă atenție condițiilor deteriorate de viață din Gaza. Zeci de persoane au fost internate în ultimele luni, după ce au înotat în apele poluate. În timp ce Palestina a spus pentru ani că înotatul în apele din Gaza nu este sigur, în ultimele luni situația a atins niveluri de criză.

×