x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un copil s-a născut cu inima în afara cutiei toracice

Un copil s-a născut cu inima în afara cutiei toracice

23 Mar 2019   •   14:00
Un copil s-a născut cu inima în afara cutiei toracice

Un bebeluş care s-a născut cu inima în afara cutiei toracice în Bolivia a fost internat la spitalul Sucre, din Quito, pentru a primi asistenţă specializată în timp ce se studiază posibilităţile de a fi operat, relatează sâmbătă EFE. 

Potrivit agenţiei de ştiri ABI, fetiţa a fost transportată la spital de urgenţă de tatăl său din localitatea San Juan, la distanţă de aproximativ 200 de km de Sucre. 

María Elena Ponce, directoarea spitalului 'Jaime Sánchez Porcel' din Sucre a informat că fetiţa a fost stabilizată şi primeşte îngrijiri de specialitate. Mama copilei, în vârstă de 31 de ani, a rămas la San Lucas pentru a se recupera după naştere. 

Departamentul de obstetrică şi pediatrie al spitalului studiază posibilitatea de a opera fetiţa care la naştere cântărea 2.500 de grame, potrivit ABI. 

Această malformaţie a inimii, foarte rară, care face ca inima să se dezvolte în afara cutiei toracice, denumită ectopie cardiacă, vizează doar între cinci şi opt naşteri dintr-un milion şi este dificil de operat. 

Un caz cu acest tip de malformaţii, excepţional în cazul nou-născuţilor, s-a înregistrat în Bolivia în noiembrie anul trecut şi a suscitat o amplă preocupare în ţară. Inclusiv preşedintele ţării, Evo Morales, a cerut Ministerului Sănătăţii să ofere ajutorul necesar copilului şi familiei. 

Ministerul Sănătăţii a activat atunci un sistem de urgenţă şi a transferat nou-născutul pentru a fi îngrijit la un spital de specialitate. Copilul a fost transportat cu un avion al forţelor armate, având la bord o echipă de asistenţă medicală şi un incubator.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutie toracica bebelus bolivia inima