x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un creştin a fost bătut cu bastonul pentru că a vândut alcool

Un creştin a fost bătut cu bastonul pentru că a vândut alcool

20 Ian 2018   •   17:10
Un creştin a fost bătut cu bastonul pentru că a vândut alcool

Un creştin a fost bătut cu bastonul în public vineri în Aceh - singura provincie din Indonezia, ţara cu cea mai mare comunitate musulmană din lume, care aplică legea islamică - pentru că a vândut alcool, încălcând astfel legea Sharia, informează AFP. 

Jono Simbolon este a treia persoană ne-musulmană care primeşte lovituri de baston de când legea islamică a intrat în vigoare în 2001 în această regiune, situată în extremitatea nordică a insulei Sumatra. Aceh a primit statutul de regiune autonomă din partea guvernului central din Jakarta pentru a pune capăt mai multor decenii de rebeliune separatistă. 

Aflat pe o platformă, bărbatul putea fi văzut schimonosindu-se de durere după ce primise 10 lovituri de baston în aplauzele mulţimii în care se aflau şi copii. Scena a fost întreruptă pentru scurt timp pentru ca bărbatul să fie examinat de un medic care l-a considerat apt pentru a primi şi restul de lovituri. 

Simbolon a fost arestat în octombrie şi condamnat la 36 de lovituri de baston pentru vânzare ilegală de alcool. 

Vineri, el s-a aflat printre cei zece condamnaţi - opt bărbaţi şi două femei - flagelaţi pentru încălcări ale legii islamice, cum ar fi prostituţia, proxenetismul şi jocurile de noroc. 

Un cuplu a primit 20 de lovituri de baston pentru că au stat "prea aproape" unul de altul, acest lucru fiind o încălcare a legii islamice cu privire la relaţiile dintre un bărbat şi o femeie înainte de căsătorie. 

Aceh are o populaţie de circa cinci milioane de persoane, dintre care aproximativ 98% sunt musulmani. Ne-musulmanii arestaţi pentru încălcarea legii islamice pot alege între loviturile de baston şi urmărirea penală. 

Anul trecut, doi bărbaţi în vârstă de 20 de ani au fost bătuţi cu bastoane pentru întreţinerea de relaţii homosexuale.AGERPRES

×
Subiecte în articol: crestin batut cu batul indonezia