x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cunoscut jurnalist rus a murit la Kiev după ce maşina în care se afla a explodat

Un cunoscut jurnalist rus a murit la Kiev după ce maşina în care se afla a explodat

20 Iul 2016   •   11:50
Un cunoscut jurnalist rus a murit la Kiev după ce maşina în care se afla a explodat

Jurnalistul rus Pavel Şeremet a fost ucis miercuri în urma exploziei maşinii în care se afla în centrul Kievului, a anunţat publicaţia electronică ucraineană Ukrainska Pravda.

Explozia a avut loc în jurul orei locale 07:45 (04.45 GMT) la intersecţia dintre străzile Bogdan Hmelniţki şi Ivan Franko, la câteva minute după ce jurnalistul plecase de acasă.

Autoturismul în care se afla Şeremet aparţinea redactorului şef al publicaţiei Ukrainska Pravda, Alena Pritula, care nu se afla în maşină în momentul exploziei.

Pavel Şeremet, 44 de ani, născut la Minsk, era un jurnalist foarte cunoscut, cu o carieră remarcabilă în Belarus şi Rusia, iar de cinci ani se stabilise în Ucraina, unde activa la publicaţia electronică Ukrainska Pravda şi era moderator la postul de radio Vesti.

Incendiul izbucnit în urma exploziei a fost stins de echipaje de pompieri sosite rapid la faţa locului. Ca urmare a deflagraţiei, pe autostradă s-a format o groapă cu un diametru de 50 cm, potrivit publicaţiei ucrainene UNN.

La locul incidentului s-a deplasat şefa poliţiei ucrainene Hatia Dekanoidze, conform mass-media locale.

Până în prezent, poliţia nu a prezentat nicio versiune oficială a cauzelor posibile ale exploziei, scrie EFE. Potrivit agenţiei de presă ucrainene UNIAN, care citează surse din cadrul forţelor de ordine, un dispozitiv exploziv amplasat în maşină se află la originea deflagraţiei.

Şeremet şi-a început cariera la începutul anilor '90 la televiziunea din Belarus, iar în 1996 a fost numit corespondent al televiziunii publice ruse la Minsk.

Critic acerb al preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, el a fost arestat în 1997 în timp ce pregătea un raport cu privire la situaţia de la frontiera dintre Belarus şi Lituania, fiind acuzat de activitate jurnalistică ilegală şi de faptul că ar fi primit bani de la servicii secrete străine. Şeremet a fost atunci condamnat la doi ani de închisoare, dar a executat doar trei luni din pedeapsă ca urmare a presiunilor exercitate de Moscova asupra regimului preşedintelui belarus.

Sursa: AGERPRES

×