x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cuplu din Marea Britanie folosea un pistol cu capse pentru a-și pedepsi copiii

Un cuplu din Marea Britanie folosea un pistol cu capse pentru a-și pedepsi copiii

05 Sep 2017   •   15:54
Un cuplu din Marea Britanie folosea un pistol cu capse pentru a-și pedepsi copiii

Soț și soție au fost condamnați pentru că și-au împușcat copiii cu un pistol cu capse, ca pedeapsă pentru că nu a făcut ce li s-a cerut, scrie The Guardian.

Copiii au fost împușcați zilnic timp de patru luni, de fiecare dată când părinții considerau că au trecut linia. Tatăl ținea pistolul pe canapea și îl înmâna mamei când el pleca de acasă.

Tatăl copiilor a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar mama la 19 luni. „Acesta nu era comportamentul unor părinți imaturi. Aceasta era comportamentul unor oameni care dezoltaseră un sistem, un regim de disciplină, care implică această formă de violență.”, a spus judecătorul Robert Altham.

Unul dintre copii a fost împușcat în picior pentru că a refuzat să schimbe scutecul fratelui mai mic. Un alt copil a fost împușcat pentru că nu a spălat vasele cum trebuie. O fată, în vârstă de 13 ani, a fost împușcată pentru că avea iubit, iar tatăl credea că este prea mică.

Unul dintre copii, care avea vânătăi și o rană deschisă la picior, a spus la școală că acestea sunt de la împușcături. Copiii ascundeau rănile sub uniforme, dar nu se mai simțeau în siguranță acasă pentru că tatăl lor îndrepta pistolul spre ei.

Asistența socială a fost sesizată, iar copiii au fost luați de acasă și intervievați. „Dacă nu făceam treburile de prin casă, tati sau mami mă amenințau cu pistolul sau mă împușcau. M-au împușcat în picioare, brațe, stomac și spate.”, a spus unul dintre copii.

Ambii părinți au negat acuzațiile într-o primă fază. Tatăl a susținut că rănile au fost făcute de unul dintre copii, care se juca cu pictolul cu capse. În orice caz, ambii au pledad vinovați, ulterior.

×