x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 s-a produs în Mexic. Fiica cea mare a lui Obama, în vacanţă în zona epicentrului

Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 s-a produs în Mexic. Fiica cea mare a lui Obama, în vacanţă în zona epicentrului

de Mediafax    |    20 Mar 2012   •   17:25
Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 s-a produs în Mexic. Fiica cea mare a lui Obama, în vacanţă în zona epicentrului

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,6 s-a produs, marti, in Mexic, anunta Institutul american de fizica a pamantului (USGS).

Initial, USGS anuntase ca seismul a avut magnitudinea de moment de 7,9.

Seismul a avut loc la ora 12.02 (20.02, ora Romaniei), la adancimea de zece kilometri, in regiunea mexicana Guerrero.

Epicentrul seismului a fost localizat la 52 de kilometri de orasul Ometepec, la 76 de kilometri de orasul Tlapa si la 193 de kilometri de Acapulco.

Mii de persoane au iesit pe strazi in capitala Mexicului panicate de seism. Liniile de comunicatii au fost intrerupte, iar in cartierele vechi ale capitalei numeroase imobile au suferit daune.

Cutremurul produs in Mexic nu a provocat daune materiale majore, a declarat presedintele Felipe Calderon. Presedintele a comunicat prin Twitter ca, deocamdata, nu au fost semnalate daune materiale majore. Informatia a fost confirmata de postul de radio Format 21, care a survolat cu elicopterul zonele afectate.

Fiica cea mare a lui Obama, in vacanta in zona epicentrului

Fiica cea mare a presedintelui SUA, Barack Obama, Malia, este in vacanta in regiunea din Mexic unde a avut loc seismul, dar nu a fost afectata in niciun fel, a anuntat Casa Alba, citata de AFP.

"In urma cutremurului de astazi, putem confirma ca Malia Obama este sanatoasa si nevatamata si nu a fost niciun moment in pericol", a declarat Kristina Schake, purtatoarea de cuvant al lui Michelle Obama.

Malia Obama, 13 ani, este in vacanta in sudul Mexicului, in apropierea epicentrului seismului.

×
Subiecte în articol: externe cutremur mexic