x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un dispozitiv exploziv a fost găsit într-un apartament din Sankt-Petersburg

Un dispozitiv exploziv a fost găsit într-un apartament din Sankt-Petersburg

06 Apr 2017   •   16:06
Un dispozitiv exploziv a fost găsit într-un apartament din Sankt-Petersburg
Sursa foto: Newsline

Poliţia rusă a descoperit un dispozitiv exploziv într-un apartament dintr-o clădire de locuinţe în estul oraşului Sankt-Petersburg, în cursul unui raid întreprins joi dimineaţă, la trei zile după atentatul cu bombă care a ucis 14 persoane, transmite BBC News. 'Un dispozitiv exploziv găsit în apartament a fost neutralizat. Mai mulţi suspecţi au fost arestaţi. Nu au opus rezistenţă şi nu există nicio ameninţare pentru localnici', a declarat Konstantin Serov, şeful administraţiei locale. 

Conform unor surse din domeniul securităţii, citate de Reuters, dispozitivul era similar bombei neexplodate depistate într-o staţie de metrou luni, în ziua atentatului. 'Explozivii erau într-o cantitate similară cu cea folosită la (staţia de metrou) Vosstania', a indicat o sursă pentru Reuters. Potrivit unor surse citate de Interfax, anchetatorii examinează posibile legături între cei trei bărbaţi arestaţi şi presupusul atentator. Martori au afirmat că cei trei suspecţi sunt originari din Asia Centrală. Comitetul de Anchetă (SK) nu a făcut nicio referire la arestări, informând însă joi că a stabilit că 'mai mulţi cetăţeni din republici din Asia Centrală erau în contact cu (Akbarjon) Djalilov', presupusul autor al atentatului sinucigaş, identificat de autorităţi după ADN şi ulterior de părinţii săi, scrie Agerpres

Opt persoane originare din Asia Centrală au fost arestate miercuri la Sankt-Petersburg în cadrul anchetei privind atentatul de luni de la metrou. Potrivit comitetului de anchetă, cei opt au fost reţinuţi sub suspiciunea că recrutau pentru grupări militante islamiste precum Statul Islamic şi Jabhat al-Nusra din 2015, şi pentru 'comiterea de infracţiuni de natură teroristă'. Explozia de luni a avut loc într-o garnitură de metrou care circula între staţiile Sennaia Ploşciadi şi Tehnologiceski Institut din centrul oraşului Sankt-Petersburg, al doilea ca mărime din Rusia. Potrivit celui mai recent bilanţ, atacul a provocat decesul a 14 persoane şi rănirea a aproape 50.

Sursă foto: Newsline‏ - Twitter 

×