x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Și-a sărutat soțul în fiecare seară când a venit acasă. Acest gest i-a fost însă fatal

Și-a sărutat soțul în fiecare seară când a venit acasă. Acest gest i-a fost însă fatal

12 Feb 2019   •   13:56
Și-a sărutat soțul în fiecare seară când a venit acasă. Acest gest i-a fost însă fatal

Un electrician de la o fabrică de camioane, a cărui soţie a murit de cancer pulmonar, după ce a inhalat fibre de azbest din mustaţa sa când s-au sărutat, a câştigat procesul împotriva companiei pentru care a lucrat, în care solicita despăgubiri în valoare de un milion de lire, scrie Daily Mail.

Lydia Carey a murit la vârsta de 60 de ani, în noiembrie 2018, după ce a intrat în contact, în mod reptat, cu fibre de azbest, când soţul ei, John Carey, lucra la Vauxhall Motors, între 1970 şi 1979. Fibrele au fost transmise când Lydia Carey spăla hainele soţului sau când cei doi se îmbrăţişau sau sărutau.

Lydia Carey a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în octombrie 2017, iar soţul ei a dat în judecată producătorul auto pentru moartea prematură a Lydiei.

John Carey a afirmat că a fost expus la cantităţi mari de fibre de azbest în timp ce lucra la Vauxhall şi că aceste fibre, transferate, i-au cauzat soţiei lui cancerul pulmonar.

Pentru a se apăra, avocaţii producătorului de camioane şi autobuze au afirmat că Lydia Carey a fost expusă fibrelor de azbest prin intermediul hainelor tatălui ei, care a lucrat cu azbest în 1960.

Judecătorul a ajuns la concluzia că John Carey a fost expus la cantităţi “semnificative” de fibre de azbest, care s-au aşezat pe haine, păr şi piele şi au fost transferate acasă. 

×