x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un elicopter a atacat Curtea Supremă din Venezuela

Un elicopter a atacat Curtea Supremă din Venezuela

28 Iun 2017   •   15:03
Un elicopter a atacat Curtea Supremă din Venezuela

Un elicopter furat al poliţiei a atacat sediul Curţii Supreme din Venezuela, a anunţat marţi preşedintele Nicolas Maduro, atac pe care l-a clasificat ca fiind o “lovitură de stat”, de înlăturare a lui de la putere. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat. Preşedintele a mai afirmat că elicopterul a zburat şi pe deasupra ministerului de interne şi al ministerului justiţiei.

Mai multe fotografii publicate pe reţelele de socializare arată un elicopter cu un baner anti-guvernamental, cu textul “350 Libertad”, referire la articolul din Constituţie care permite destituirea guvernelor care nu respectă garanţiile democratice.

Ofiţerul  care a pilotat elicopterul, identificat ca fiind Oscar Perez, îndeamnă populaţia să se opună “tiraniei”, ca o parte a coaliţiei de angajaţi din cadrul forţelor militare şi de poliţie.

“Avem două opţiuni: putem să fim judecaţi mâine de conştiinţa noastră sau putem să ne eliberăm de acest guvern corupt.”, a citit pilotul având în spatele lui patru oameni îmbrăcaţi în haine militare, cu măşti de ski şi cu puşti.

Sursă: TIME

×