x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un excursionist francez, descoperit mort în Italia la nouă zile după ce sunase la serviciile de urgenţă

Un excursionist francez, descoperit mort în Italia la nouă zile după ce sunase la serviciile de urgenţă

19 Aug 2019   •   10:50
Un excursionist francez, descoperit mort în Italia la nouă zile după ce sunase la serviciile de urgenţă

Un excursionist francez a fost descoperit mort în sudul Italiei duminică seara, la nouă zile după ce sunase la serviciile de urgenţă pentru a spune că a căzut şi şi-a rupt ambele picioare, dar nu ştie exact unde se află, informează DPA.

Serviciul de pompieri italian a scris pe Twitter că salvatorii montani au descoperit corpul lui Simon Gautier la baza unei stânci din apropierea coastei la San Giovanni a Piro, o mică localitate situată la aproximativ 130 de kilometri sud-est de Napoli.

Serviciul declarase anterior că 35 de pompieri fuseseră mobilizaţi pentru salvarea lui Gautier în a opta zi de căutări, ajutaţi de drone, de un elicoptar, de speologi şi de alţi specialişti.

Potrivit presei franceze, tânărul de 27 de ani locuia la Roma de doi ani, unde scria o teză de istoria artei.

Prietenii săi îşi păstraseră speranţa că salvatorii îl vor găsi în viaţă, povestind că acesta avea la el suficiente provizii. Cu toate acestea, mama sa a criticat operaţiunea de salvare, acuzând că aceasta nu a mobilizat suficiente resurse, îndeajuns de rapid.

Autorităţile locale au precizat însă că au mobilizat resurse considerabile pentru găsirea lui Gautier, argumentând că, chiar şi după restrângerea zonei iniţiale de căutare, au fost continuate căutările pe o suprafaţă împădurită şi accidentată de 143 de kilometri pătraţi.

AGERPRES

×