x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un extremist italian a ucis doi vânzători ambulanţi senegalezi şi a rănit alţi trei, după care s-a sinucis

Un extremist italian a ucis doi vânzători ambulanţi senegalezi şi a rănit alţi trei, după care s-a sinucis

13 Dec 2011   •   19:01
Un extremist italian a ucis doi vânzători ambulanţi senegalezi şi a rănit alţi trei, după care s-a sinucis

Florenta a fost zguduita marti de o crima odioasa, comisa de un extremist italian de dreapta, Gianluca Casseri, in varsta de 50 de ani.

Casseri, membru al organizatiei extremiste Casa Pound, si-a parcat masina in Piazza Dalmazia, a scos un pistol si a ucis pe loc doi vanzatori ambulanti de origine senegaleza, un al treilea fiind transportat in stare grava la spital, medicii opinand ca va ramane paralizat pe viata.

Scriitor si editor al unei reviste dedicate fanilor JRR Tolkien, autorul trilogiei Stapanul Inelelor, Casseri nu s-a oprit aici, iar dupa cateva ore a deschis focul in Piazza San Lorenzo, in centrul istoric al Florentei, ranind grav alti doi vanzatori, inainte de a se sinucide, impuscandu-se in gat intr-o parcare subterana din apropiere.

Fabio Barsanti, un coordonator regional al gruparii extremiste Casa Pound l-a descris pe Casseri drept un "singuratic, care traia in propria lume, dar in niciun caz nebun".

×