x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost agent FBI, răpit în 2007, imploră intervenţia SUA pentru a fi eliberat (VIDEO)

Un fost agent FBI, răpit în 2007, imploră intervenţia SUA pentru a fi eliberat (VIDEO)

09 Dec 2011   •   19:06
Un fost agent FBI, răpit în 2007, imploră intervenţia SUA pentru a fi eliberat (VIDEO)

Familia unui fost agent FBI, Robert Levinson, dat disparut in Iran inca din 2007, a postat vineri pe site-ul sau o inregistrare video in care acesta apare ca ostatic al unor necunoscuti si implora Statele Unite sa il ajute sa revina acasa.

In inregistrare, care are 54 de secunde, fostul agent FBI, in varsta de 63 de ani, tata a sapte copii, vorbeste cu o voce slaba, are fata obosita, dar nu pare ranit. Robert Levinson este imbracat cu o camasa alba si vorbeste asezat in fata unui perete care pare sa fie din beton.

"Am fost tratat bine, dar am nevoie de ajutorul oficialitatilor americane pentru a raspunde cererilor grupului care ma detine de trei ani si jumatate", spune barbatul in inregistrarea postata pe site-ul familiei sale, helpboblevinson.com

"Nu am o stare de sanatate foarte buna. In curand voi ramane fara medicamente contra diabetului. Va rog, ajutati-ma sa ma intorc acasa. O merit, dupa 33 de ani in serviciul Statelor Unite. Va implor, ajutati-ma", mai spune Robert Levinson in inregistrarea care, conform familiei sale, a fost efectuata in urma cu un an.

Robert Levinson s-a retras din FBI acum mai bine de zece ani si, conform abc.com, a fost dat disparut pe insula iraniana Kish in 2007, in timpul unei anchete asupra contrabandei cu tigari.

Sotia fostului agent si fiul cel mare al acestuia, David, apar, de asemenea, in inregistrarea postata pe site, lansand un apel catre rapitori: "Va rog, spuneti-ne ce vreti, ajutati-ne sa-l readucem pe tatal nostru acasa. Noi nu facem parte din niciun Guvern, nu suntem experti ai regiunii. Voi sunteti singurii care puteti sa ne ajutati. Am incercat sa va contactam, dar nu ati raspuns niciodata".

"Voi continua sa fac tot ceea ce pot pentru a te aduce acasa in viata. Tot ceea ce vreau este ca familia noastra sa fie din nou impreuna. Nu te vom abandona", spune si sotia fostului agent, care apare cu parul acoperit de un val.

×
Subiecte în articol: iran ostatic agent fbi