x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost consilier al lui Donald Trump a fost arestat în cadrul unei anchete privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale

Un fost consilier al lui Donald Trump a fost arestat în cadrul unei anchete privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale

25 Ian 2019   •   15:04
Un fost consilier al lui Donald Trump a fost arestat în cadrul unei anchete privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale

Roger Stone, fost consilier neoficial al lui Donald Trump în campania prezidenţială, a fost arestat vineri şi inculpat în ancheta privind posibila complicitate între echipa de campanie prezidenţială a magnatului şi Rusia, transmit agenţiile internaţionale de presă.
Roger Stone, un prieten vechi al lui Trump, a fost inculpat de procurorul special Robert Mueller pentru şapte capete de acuzare, printre care fals în declaraţii, încercare de influenţare a unor martori şi obstrucţionarea unei proceduri oficiale.
Acuzaţiile, care au fost formulate joi şi postate vineri pe site-ul procurorului special, afirmă că Stone a încercat să obstrucţioneze ancheta referitoare la alegerile prezidenţiale din 2016 prin furnizarea unei mărturii mincinoase şi tentativa de influenţare a unor martori.
Potrivit documentului, acuzaţiile au legătură cu un incident de atac informatic care a vizat Comitetul Naţional Democrat pentru date cu privire la campania prezidenţială a lui Hillary Clinton.
Actul de inculpare arată că Stone, care a fost audiat anterior de procurorul special, a minţit în legătură cu ceea ce ştia despre incident şi a încercat să determine alte persoane să-şi modifice mărturiile.
Conform procurorilor, Stone 'a trimis şi primit numeroase emailuri şi SMS-uri în timpul campaniei din 2016, în care discuta despre Organizaţia 1, şeful ei şi deţinerea de către aceasta a unor emailuri piratate'.
'Organizaţia 1' nu este specificată în documentele judiciare, dar se potriveşte descrierii WikiLeaks, site-ul dedicat publicării de informaţii secrete şi clasificate provenite de la surse anonime.
Stone se mai afla în posesia multora din aceste mesaje atunci când a depus mărturie mincinoasă în legătură cu ele, spun procurorii.
De asemenea, Stone a vorbit cu responsabili ai echipei de campanie a lui Trump despre organizaţie şi 'informaţiile pe care le-ar fi putut avea şi care ar fi fost dăunătoare pentru campania lui (Hillary) Clinton'. În plus, el a fost 'contactat de responsabili ai campaniei lui Trump pentru a întreba despre publicări viitoare' de către organizaţie, afirmă documentul procurorilor.
Stone, în vârstă de 66 de ani, a fost arestat la Fort Lauderdale, statul american Florida.
Roger Stone a părăsit echipa de campanie a lui Trump în 2015, dar a continuat să sprijine candidatura magnatului la preşedinţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: roger stone donald trump