x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost ministru israelian, condamnat la închisoare pentru spionaj în favoarea Iranului

Un fost ministru israelian, condamnat la închisoare pentru spionaj în favoarea Iranului

26 Feb 2019   •   12:39
Un fost ministru israelian, condamnat la închisoare pentru spionaj în favoarea Iranului

Un fost ministru israelian a fost condamnat marţi la 11 ani de închisoare după ce a pledat vinovat într-un caz de spionaj în favoarea Iranului, principalul inamic al statului israelian, a indicat procurorul Geula Cohen la finalul unei audieri cu uşile închise, potrivit AFP.
Gonen Segev, ministru al energiei şi infrastructurii între 1995 şi 1996, a fost acuzat că, în timp ce locuia în Nigeria, a furnizat Iranului - între 2012 şi iunie 2018 - informaţii despre amplasarea siturilor sensibile israeliene, precum şi nume de responsabili.
Prezent la audiere, Gonen Segev a fost condamnat după ce a pledat vinovat în virtutea unui acord încheiat prealabil între apărare şi acuzare.
Două capete de acuzare privind 'spionajul agravat' şi 'transfer de informaţii inamicului' au fost menţinute împotriva fostului ministru, iar cel de 'trădare', care figura în actul iniţial de acuzare, a fost abandonat, potrivit procurorului citat.
Iranul este principalul inamic al Israelului, care se consideră drept ţinta desemnată a programelor nuclear şi balistic ale Republicii islamice. În schimb, Iranul asigură că programul său nuclear este strict civil, notează AFP. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: spionaj israel iran