x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost scafandru a murit în operațiunea de salvare a copiilor blocați în peștera din Thailanda

Un fost scafandru a murit în operațiunea de salvare a copiilor blocați în peștera din Thailanda

06 Iul 2018   •   16:37
Un fost scafandru a murit în operațiunea de salvare a copiilor blocați în peștera din Thailanda

Un fost scafandru din Marina Thailandei a murit în încercarea de a-i salva pe cei 12 băieți și pe antrenorul lor de fotbal blocați într-o peșteră inundată din Thailanda, scrie BBC. Bărbatul le dusese băieților o butelie de oxigen. 

Saman Gunan a rămas fără aer la întoarcere, într-una dintre porțiunile inundate, și s-a înecat. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, montase butelii de oxigen pe o potențială rută de evacuare, însă nu a păstrat suficient gaz și pentru drumul de întoarcere. Acesta participa la operațiune ca voluntar. 
„Un fost scafandru marin, care s-a oferit voluntar să ajute, a murit în jurul orei 2.00 am. Misiunea lui era să livreze oxigen. Pe drumul către ieșire acesta nu a mai avut îndeajuns. Și-a pierdut cunoștința pe drumul de întoarcere, însoțitorul său în timpul scufundării a încercat să-l ajute și îl aducă”, a declarat viceguvernatorul din Chiang Rai, Passakorn Boonyaluck.
Cei 12 băieți împreună cu antrenorul lor sunt blocați în peșteră de aproape două săptămâni. Aceștia au pătruns în peșteră când aceasta era uscată, însă au fost prinși înăuntru de o ploaie care a inundat sistemul. Băieții nu pot fi scoși la suprafață în acest moment, potrivit doctorului care i-a examinat, aceștia fiind mult prea slăbiți. În plus, băieții sunt nevoiți să străbată 4 kilometri până la ieșirea din peșteră, inclusiv prin galerii complet inundate.

×