x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fotograf AFP, rănit în cursul unor confruntări în Fâșia Gaza

Un fotograf AFP, rănit în cursul unor confruntări în Fâșia Gaza

09 Iun 2018   •   12:30
Un fotograf AFP, rănit în cursul unor confruntări în Fâșia Gaza

Un fotograf palestinian care lucrează pentru Agenţia France-Presse a fost împuşcat vineri în picior după ce armata israeliană a deschis focul asupra protestatarilor în timpul unor confruntări în Fâşia Gaza, au declarat jurnalistul rănit şi Ministerul Sănătăţii din Gaza, relatează AFP. 

Mohammed Abed al-Baba, care lucrează pentru AFP din anul 2000, a fost lovit de glonţ sub genunchi, în timp ce se afla la aproximativ 200 de metri de frontieră la est de Jabaliya (nord). El purta o vestă pe care se afla înscris "presa" şi o cască de protecţie. 

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf al-Qodra, a declarat că fotograful palestinian a fost rănit de un foc de armă israelian. Fotograful a fost spitalizat la Jabaliya şi nu se află în pericol. 

Armata israeliană nu a răspuns imediat la întrebările AFP privind acest incident. 

Ciocnirile au avut loc între protestatari palestinieni şi soldaţi israelieni de-a lungul graniţei dintre Gaza şi Israel. Mohammed Abed al-Baba a fost atins de un foc de armă tras de partea israeliană atunci când s-a apropiat să fotografieze un rănit. 

În Fâşia Gaza, aflată sub blocada israeliană şi egipteană, au loc din 30 martie confruntări de-a lungul frontierei. Cel puţin trei palestinieni au fost ucişi vineri de forţe israeliene, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fasia gaza fotograf afp