x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un general sirian a dezertat cu ajutorul serviciilor secrete franceze

Un general sirian a dezertat cu ajutorul serviciilor secrete franceze

10 Sep 2012   •   19:07
Un general sirian a dezertat cu ajutorul serviciilor secrete franceze

Generalul sirian Manaf Tlas, ofiterul cu rangul cel mai inalt care a dezertat pana acum, a declarat ca a fost scos din Siria de serviciile secrete franceze.

"Serviciile secrete franceze m-au ajutat sa plec din Siria si le multumesc", a declarat generalul disident intr-un interviu acordat la Paris postului francez BFMTV, citat de bbc.co.uk.

"Am dezertat din luna martie. De la inceputul revolutiei eu am avut intalniri cu revolutionari, cu rebeli, am simtit din primele zile si din primele luni ca regimul minte. De aceea, la inceput am dezertat moral, dar am ramas in birou", a explicat Tlas.

Fostul general a declarat ca se opune oricarei interventii militare impotriva Siriei, dar recomanda comunitatii internationale sa ofere arme insurgentilor care lupta impotriva regimului Bashar Al-Assad.

Dezertarea lui Tlas este o lovitura cu atat mai grea, cu cat acesta comanda o unitate de elita din cadrul Garzii Republicane, iar tatal sau, Mustafa Tlas a fost timp de 30 de ani ministru al Apararii in regimul Hafez al-Assad, tatal actualului lider de la Damasc.

×