x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un german a scăpat de la înec după ce şi-a folosit pantalonii pe post de colac de salvare

Un german a scăpat de la înec după ce şi-a folosit pantalonii pe post de colac de salvare

12 Mar 2019   •   12:25
Un german a scăpat de la înec după ce şi-a folosit pantalonii pe post de colac de salvare

Un practicant german de iahting, care a căzut peste bord în apele agitate din proximitatea Noii Zeelande, a dezvăluit că viaţa i-a fost salvată de pantalonii lui, pe care a reuşit să îi transforme într-un dispozitiv improvizat ce l-a ajutat să plutească timp de trei ore, înainte de a fi recuperat de Paza de Coastă locală, informează Reuters marţi.
Arne Murke, în vârstă de 30 de ani, naviga cu fratele lui în Tolaga Bay, pe coasta estică a Insulei de Nord din Noua Zeelandă, pe 6 martie, în momentul în care iahtul lor s-a clătinat brusc, aruncându-l în apă.
Nereuşind să ajungă la vesta de salvare ce i-a fost aruncată de fratele lui, Arne Murke a fost luat de curenţii marini, care l-au transportat foarte repede la o distanţă mare de coastă.
"Din fericire, ştiam să fac un truc cu jeanşii mei", a declarat Arne Murke pentru cotidianul New Zealand Herald. "Dacă nu aveam acei jeanşi, nu aş mai fi fost astăzi aici. Ei sunt lucrul care mi-au salvat cu adevărat viaţa".
Germanul a făcut noduri la capetele jeanşilor, a ridicat pantalonii deasupra apei pentru a capta aer şi i-a scufundat imediat sub nivelul apei, captând astfel aerul şi improvizând o formă rudimentară de vestă de salvare.
Echipajul unui elicopter ce participa la misiunea de salvare a reuşit să îl localizare pe german la aproximativ trei ore şi jumătate după ce acesta fusese aruncat peste bord.
Imagini care îl prezintă pe Arne Murke în timp ce plutea în apa mării cu câteva secunde înainte de a fi salvat au început să circule pe internet.
"Au avut noroc că iahtul avea atât staţie radio VHF, cât şi balize de semnalizare (două) pentru a da alarma", a declarat Chris Henshaw, coordonatorul departamentului de Centrului de Căutare şi Salvare din Noua Zeelandă, citat într-un comunicat pe site-ul agenţiei.
"Fără dispozitive de comunicaţii corespunzătoare şi fără balizele de alarmă, rezultatul ar fi putut fi unul complet diferit", a adăugat el.
Potrivit cotidianului New Zealand Herald, cei doi fraţi germani, care vizitau Noua Zeelandă în calitate de turişti, s-au angajat să ducă iahtul, al cărui nume este Wahoo, în Brazilia. 

AGERPRES

×