x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un german recunoaşte că i-a vândut arme autorului atacului de la Munchen

Un german recunoaşte că i-a vândut arme autorului atacului de la Munchen

28 Aug 2017   •   18:37
Un german recunoaşte că i-a vândut arme autorului atacului de la Munchen

Un bărbat german în vârstă de 32 de ani a recunoscut luni, în faţa instanţei, că el este cel care i-a vândut lui David Ali Sonboly arma cu care acesta a ucis nouă persoane anul trecut, la Munchen (sud-estul Germaniei), transmite Reuters. 

David Ali Sonboly (18 ani) a ucis nouă persoane înainte de a se sinucide. Alţi 27 de oameni au fost răniţi. 

Poliţia germană a ajuns la concluzia că Sonboly era un bărbat cu probleme mintale, obsedat de ideea uciderii unor grupuri mari de persoane şi care nu s-a inspirat în niciun fel din militantismul islamist. 

Biroul procurorului general din Munchen l-a acuzat pe Philipp K. de vânzare ilegală de arme şi de nouă omucideri prin neglijenţă. De asemenea, împotriva sa au fost formulate şi cinci capete de acuzare pentru neglijenţă cauzatoare de răni fizice grave. 

''A fost citită o declaraţie scrisă, conform căreia acuzatul a făcut comerţ cu arme. Acuzatul şi-a exprimat regretul că una dintre aceste arme de foc a fost folosită în violenţele de aici din Munchen. El a cerut scuze rudelor (victimelor) şi a transmis că regretă acţiunile sale'', a afirmat Florian Gliwitzky, purtător de cuvânt al tribunalului din Munchen. 

O purtătoare de cuvânt a Parchetului a declarat că până luni suspectul recunoscuse doar acuzaţia de vânzare ilegală de arme. Ea a adăugat că dovezile apărute în timpul audierii au arătat că suspectul avea atitudini de extremă dreapta. 

Autorităţile din Europa sunt îngrijorate de faptul că piaţa vânzărilor de arme este mult prea accesibilă pentru infractori şi militanţi ce încearcă să-şi procure arme de foc care pot fi folosite în atacuri.AGERPRES

×