x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un imigrant minor a fost arestat sub acuzaţia că a omorât o angajată a unui centru pentru refugiaţi din Suedia

Un imigrant minor a fost arestat sub acuzaţia că a omorât o angajată a unui centru pentru refugiaţi din Suedia

25 Ian 2016   •   18:55
Un imigrant minor a fost arestat sub acuzaţia că a omorât o angajată a unui centru pentru refugiaţi din Suedia

Un solicitant de azil minor a fost arestat luni în Suedia, fiind suspectat că a omorât cu o armă albă o angajată a centrului de primire în care era cazat, a precizat poliţia, potrivit AFP.

Cazul survine în ziua în care poliţia naţională a cerut guvernului să angajeze 4.100 de ofiţeri suplimentari, necesari, în opinia sa, pentru a combate ameninţarea teroristă, a-i escorta la frontieră pe cei expulzaţi şi a asigura ordinea în centrele pentru refugiaţi.

Victima este o tânără de 22 de ani, înjunghiată în cursul dimineţii în timpul serviciului la centrul Mölndal din apropiere de Göteborg (sud-vest). Ea a murit la spital unde a fost transportată, din cauza rănilor.

Anchetatorii au identificat ca suspect un tânăr din acest centru destinat adolescenţilor între 14 şi 17 ani, însă au refuzat să îi dezvăluie identitatea sau naţionalitatea.

"Acest tip de intervenţie devine tot mai frecvent. Ne confruntăm cu tot mai multe incidente ca acesta", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Thomas Fuxborg.

Potrivit directorului poliţiei naţionale Dan Eliasson, numărul neaşteptat de mare de solicitanţi de azil (163.000 în 2015, la o populaţie de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune forţele de ordine în întreaga ţară.

"Suntem obligaţi să răspundem numeroaselor acte de încălcare a ordinii publice în centrele pentru solicitanţii de azil. În unele locuri, acest lucru necesită resurse poliţieneşti considerabile. Nu se întâmpla aceasta în urmă cu şase luni, iar noi nu mai putem reacţiona la fel de eficient în alte domenii", a explicat el pentru agenţia de presă TT.

Afluxul de solicitanţi de azil, care a luat proporţii spectaculoase începând cu luna august, a determinat Suedia să reintroducă în noiembrie anul trecut controale la frontierele sale.

Biroul Naţional pentru Migraţie găzduia la 1 ianuarie circa 101.000 persoane, adică 1% din populaţia ţării.

×
Subiecte în articol: migrant imigrant migrant minor arestat