x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un înalt funcţionar european, condamnat la închisoare pentru viol

Un înalt funcţionar european, condamnat la închisoare pentru viol

19 Feb 2019   •   13:48
Un înalt funcţionar european, condamnat la închisoare pentru viol

Un funcţionar european a fost condamnat luni la 4 ani de închisoare cu executare pentru violarea uneia dintre colaboratoarele sale, în 2015, în sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, informează marţi AFP.
Acest director, de naţionalitate estoniană, născut în 1967, are la dispoziţie o lună pentru a face apel împotriva acestei decizii, luată luni în primă instanţă de tribunalul corecţional din capitala belgiană.
"El susţine că victima a consimţit, însă în motivarea sentinţei tribunalul consideră că acest consimţământ nu există", a explicat Luc Hennart, care prezidează prima instanţă francofonă de la Bruxelles.
Faptele au avut loc în septembrie 2015, cu ocazia "unei petreceri organizate de cel interesat pentru a-şi motiva colaboratorii să participe la un nou proiect profesional şi cu ocazie naşterii fiicei sale", a detaliat Hennart. Apoi, "situaţia a evoluat, a degenerat". 
Victima, cu 20 de ani mai tânără ca agresorul ei, lucra în acelaşi departament în calitate de jurist, sub conducerea lui, circumstanţă considerată agravantă de tribunal.
Inculpatul a fost condamnat să-i plătească femeii mai mult de 30.000 de euro daune şi prejudicii morale, precum şi 5.000 de euro partenerului ei. De asemenea, tribunalul a emis împotriva înaltului funcţionar o interdicţie de a-şi exercita drepturile civice pentru 5 ani.
Funcţionarul incriminat, Magnus R., ocupa funcţia de director în cadrul Direcţiei Generale Mobilitate şi Transporturi a Comisiei Europene. El "a fost suspendat după ce incidentul a fost semnalat pentru prima dată Comisiei şi proceduri interne au fost angajate", a declarat un purtător de cuvânt al executivului european. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: funcţionar european viol