x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un incendiu de pădure face ravagii la periferia oraşului Sydney

Un incendiu de pădure face ravagii la periferia oraşului Sydney

16 Apr 2018   •   09:22
Un incendiu de pădure face ravagii la periferia oraşului Sydney

Sute de pompieri au fost desfăşuraţi luni într-un amplu dispozitiv în Australia pentru a lupta împotriva unui incendiu de pădure care face ravagii la periferia oraşului Sydney, în contextul în care temperaturile din metropola australiană sunt neobişnuit de ridicate pentru această perioadă a anului.

 

Poliţia din statul australian New South Wales a deschis o anchetă pentru a determina originea acestui incendiu ce a izbucnit sâmbătă după-amiază la sud-vest de Sydney, anchetatorii bănuind că declanşarea flăcărilor a reprezentat un act voluntar.

Focul a devastat deja peste 2.430 de hectare de pădure şi tufişuri. Anumite locuinţe au fost evacuate, însă nicio casă nu a fost distrusă şi nicio persoană nu a fost rănită, potrivit Serviciului de combatere a incendiilor din Australia.

"Este un miracol absolut că nicio viaţă nu s-a pierdut şi că aproape niciun bun material nu a fost distrus, graţie muncii determinate şi devotamentului de care au dat dovadă serviciile noastre de ajutorare", a declarat Mark Speakman, ministrul interimar al Serviciilor de Urgenţe din acest stat australian.

Condiţiile meteorologice s-au ameliorat luni, după ce vântul a început să scadă în intensitate.

Această toamnă australă este deosebit de caldă şi urmează unei veri foarte secetoase, fapt care explică amploarea incendiului, a spus Shane Fitzsimmons, directorul Departamentului de Pompieri din New South Wales. El a evocat temperaturi autumnale "fără precedent" în Australia, după ce valorile indicate de termometre au depăşit constant în ultimele zile pragul de 30 de grade Celsius. AGERPRES

×