x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un japonez a devenit primul navigator nevăzător care a traversat Oceanul Pacific

Un japonez a devenit primul navigator nevăzător care a traversat Oceanul Pacific

20 Apr 2019   •   14:00
Un japonez a devenit primul navigator nevăzător care a traversat Oceanul Pacific

Un japonez a devenit sâmbătă primul navigator nevăzător care a traversat fără oprire Oceanul Pacific la bordul unei bărci cu vele, a informat presa japoneză, relatează AFP.

Mitsuhiro Iwamoto, în vârstă de 52 de ani, a sosit sâmbătă dimineaţă în portul Fukushima la bordul ambarcaţiunii sale de 12 metri lungime, la circa două luni după ce a plecat din California.

Iwamoto, care locuieşte în San Diego, pe coasta Californiei, a părăsit oraşul american pe 24 februarie, împreună cu Doug Smith, un navigator american care l-a ajutat oferindu-i informaţii, precum direcţia vânturilor.

Aceasta este cea de-a doua încercare a navigatorului japonez. Cu şase ani în urmă, prima sa călătorie a fost destul de scurtă şi s-a încheiat după ce barca s-a scufundat după ce a lovit o balenă.

"Sunt acasă. Mulţumesc", a declarat japonezul la o petrecere organizată la sosirea sa în Fukushima, după o călătorie de circa 14.000 de kilometri.

"Nu am renunţat şi mi-am îndeplinit visul", a spus el, citat de agenţia de presă japoneză Kyodo.

Aceasta este prima dată când un nevăzător traversează Oceanul Pacific, a spus aceeaşi sursă.

Japonezul, care şi-a pierdut vederea la vârsta de 16 ani, a întreprins această călătorie pentru a strânge fonduri pentru activităţi caritabile, inclusiv pentru a sprijini eforturile medicilor de a preveni bolile care provoacă orbire, a precizat site-ul său.

AGERPRES

×