x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un jurnalist american aruncă bomba: „S-a dorit distrugerea lui DSK”

Un jurnalist american aruncă bomba: „S-a dorit distrugerea lui DSK”

de Agerpres    |    27 Noi 2011   •   21:00
Un jurnalist american aruncă bomba: „S-a dorit distrugerea lui DSK”

Un articol realizat pentru revista New York Review of Books ridica mai multe semne de intrebare in 'Afacerea Sofitel', care il implica pe fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn (DSK). Semnat de jurnalistul de investigatii Edward Epstein, care a avut acces la surse din 'politie, de la procuror, de la apropiati ai lui DSK', la documente si inregistrari ale camerelor de supraveghere de la Sofitel, articolul ridica doua chestiuni relevante: unde se afla telefonul lui Strauss-Kahn si cine locuia de fapt in camera 2820. Totodata, jurnalistul sustine ca procurorul detine inregistrarile camerelor video de la hotel in care se pot vedea doi barbati care se felicita dupa ce au auzit marturia cameristei.

Potrivit jurnalistului, DSK a fost informat in dimineata zile de 14 mai de o prietena care lucra temporar la sediul Uniunii pentru o Miscare Populara (UMP, partidul de gu­ver­na­mant din Franta) ca cel putin unul dintre mesajele trimise de pe telefonul lui BlackBerry a fost consultat de UMP. Cateva ore mai tar­ziu, a observat ca telefonul i-a disparut si nu a putut fi gasit nici semnalul GPS al aparatului, deoa­re­ce sistemul fusese dezactivat. Desi telefonul nu a fost niciodata gasit, ultimele date transmise de GPS-ul aparatului sugereaza ca acesta nu a parasit niciodata Hotelul Sofitel. Epstein sustine ca, potrivit datelor privind utilizarea cheilor electronice, camerista Nafissatou Diallo a intrat de mai multe ori in camera 2820, situata la acelasi etaj cu camera lui DSK, inainte si dupa relatia sexuala cu fostul director al FMI. Diallo nu le-a spus, initial, anchetatorilor despre prezenta ei in acea camera. 'Se aflau si alte persoane in afara de Diallo in camera 2820 in timpul si dupa intalnirea acesteia cu DSK?', se intreaba jurnalistul american. Epstein este convins ca 's-a dorit distrugerea' candidaturii lui DSK la prezidentialele franceze din 2012, dar nu a vorbit despre 'un complot politic', informeaza AFP. 'Anumite persoane supravegheau ce facea DSK in timpul calatoriei sale la New York', a adaugat jurnalistul.

Ministrul francez de Interne, Cla­ude Guéant, a negat ieri orice 'com­plot' impotriva lui Dominique Strauss-Kahn in scandalul Sofitel, catalogand ancheta lui Epstein drept 'o adevarata fantezie'. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: externe