x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un medic a salvat viaţa unui pacient graţie Google Glass

Un medic a salvat viaţa unui pacient graţie Google Glass

de Marina Constantinoiu    |    10 Apr 2014   •   19:34
Un medic a salvat viaţa unui pacient graţie Google Glass

Toţi medicii de la secţia de urgenţe a centrului medical universitar situat în Boston vor purta de acum înainte ochelari interactivi creaţi de compania Google. Este o premieră pentru Statele Unite, scrie Boston Globe.

Decizia a fost luată după ce un medic de la urgenţe a reuşit să salveze viaţa unuia dintre pacienţii săi graţie acestui dispozitiv.

Povestea s-a petrecut în ianuarie. Într-o seară, un pacient a fost adus la Beth Israel Deaconess Medical Center pentru că suferise o hemoragie cerebrală. Problema principală: pacientul a afirmat că este alergic la anumite medicamente care permit reducerea presiunii arteriale, fără însă să-şi amintească numele acestora cu exactitate.

Medicul Steven Horng nu a avut timp să mai meargă în birou şi să verifice informaţia. Din fericire, avea pe nas Google Glass, pentru că era implicat într-un proiect-pilot pe care l-a lansat în institutul său în colaborare cu Google. În felul acesta a reuşit să-şi acceseze rapid dosarul personal şi a fost capabil să salveze viaţa individului aflat în criză.

Dată fiind această reuşită, el le-a cerut tuturor medicilor de la urgenţe să poarte Google Glass la serviciu. “Facem acest lucru pentru a demonstra că tehnologia poate să ne ajute să lucrăm mai bine”, a explicat specialistul pentru Boston Globe.

Mai multe spitale americane sunt implicate actualmente în proiecte-pilot pentru a evalua interesul pentru acest tip de dispozitiv. Dar invenţia, care la ora actuală rămâne ca prototip, suscită controverse în SUA din cauza pericolelor pe care le poate reprezenta. Google a anunţat deja că vrea să lanseze produsul pe piaţă până la finele lui 2014.

Câteva centre medicale franceze testează, la rândul lor, această nouă tehnologie. În februarie, un chirurg a realizat la Rennes prima operaţie filmată şi retransmisă în Japonia cu ajutorul acestui dispozitiv.

×
Subiecte în articol: google glass