x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un medic italian a decedat în urma infectării cu coronavirus. Nu a avut echipament de protectie

Un medic italian a decedat în urma infectării cu coronavirus. Nu a avut echipament de protectie

19 Mar 2020   •   14:31
Un medic italian a decedat în urma infectării cu coronavirus. Nu a avut echipament de protectie

Un medic italian a decedat în urma infectării cu coronavirus. Marcello Natali avea 57 de ani , lucra într-un spital din Codogno și a fost nevoit să lucreze fără mănuși din cauza stocurilor insuficiente.

El a fost internat inițial în Cremona și apoi transferat la Milano, după ce a dezvoltat o dublă pneumonie. 

Într-unul din ultimele interviuri pe care le-a acordat înainte de a fi testat pentru COVID-19, el a spus că a trebuit să lucreze fără mănuși: „S-au terminat”, a spus el.

Acesta a povestit că în Codogno și într-un un oraș din apropiere, Casale, 14 din 35 de medici erau în carantină sau spitalizați, începând cu 28 februarie.

„Nu eram pregătiți pentru coronavirus. Ca medici ai erei post-antibiotice, am crescut crezând că o pastilă împotriva tot ce înseamnă infecții este suficientă”, a declarat doctorul.

Moartea lui Natali a fost confirmată de un reprezentant al Federației Italiene a Medicilor Generaliști, care a spus că și el suferă de pneumonie dublă din cauza coronavirusului. „Este un război”, a spus el.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus italia medic