x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un microbuz care transporta imigranţi români, atacat cu focuri de armă în Sicilia

Un microbuz care transporta imigranţi români, atacat cu focuri de armă în Sicilia

14 Sep 2009   •   00:00

Un microbuz care transporta imigranţi români a fost atacat duminică dimineaţă, în Sicilia, de doi italieni care au tras focuri de armă în încercarea de a comite un jaf, relatează site-ul Siciliaonline.it.



Doi bărbaţi cu cagule, deplasându-se cu un scuter furat, au blocat microbuzul cu imigranţi români imediat după plecarea din orăşelul sicilian Giarre. Potrivit poliţiei, agresorii probabil aflaseră că românii transportau bani şi alte bunuri personale pentru familiile din România.

Unul dintre agresori, înarmat cu un pistol marca Beretta de calibrul 7,65, l-a ameninţat pe şoferul microbuzului. Deşi ameninţat cu arma de foc, şoferul nu a ezitat să se apere. Între cei doi a izbucnit o altercaţie în cursul căreia agresorul italian a tras două focuri de armă fără a-l răni pe şofer. Când arma s-a descărcat, cei doi agresori au fugit cu scuterul.

Chemaţi la locul incidentului, carabinierii au descoperit arma de foc şi un telefon mobil pierdut de agresori. Autorităţile au reuşit în scurt timp să îl aresteze pe unul dintre agresori, Cateno Strano, în vârstă de 36 de ani, acuzat de tentativă de crimă, tâlhărie şi deţinere ilegală a unei arme de foc.
Mediafax

×
Subiecte în articol: diaspora