x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un militar indian a supravieţuit MIRACULOS după ce a stat 6 zile îngropat sub 7 metri de zăpadă, în Himalaya

Un militar indian a supravieţuit MIRACULOS după ce a stat 6 zile îngropat sub 7 metri de zăpadă, în Himalaya

09 Feb 2016   •   12:47
Un militar indian a supravieţuit MIRACULOS după ce a stat 6 zile îngropat sub 7 metri de zăpadă, în Himalaya

Hanamanthappa Koppad, un soldat indian care a stat îngropat sub 7 metri de zăpadă timp de 6 zile în Himalaya, a fost găsit viu şi scos din mormântul alb împreună cu alţi 9 soldaţi dar care nu au supravieţuit avalanşei, relatează The Guardian.

Enorma avalanşă care a lovit o mică unitate militară, miercurea trecută, a surprins 10 militari, la nord de gheţarul Siachen, în zona puternic militarizată care se întinde dealungul graniţei dintre India şi Pakistan.

Reprezentanţii armatei indiene au declarat, a doua zi după avalanşă, că şansele de a găsi supravieţuitori sunt extrem de slabe.

Cu toate acestea Hanamanthappa Koppad a supravieţuit 6 zile sub stratul gros de 7 metri de zăpadă iar oficialii spun că nivelul de oxigen din organismul militarului se încadrează în limite normale.

Avalanşele şi alunecările de teren sunt fenomene frecvente în Kashmir. Atât India cât şi Pakistanul revendică regiunea, motiv pentru care aici sunt instalate mai multe unităţi militare. Din cauza condiţiilor aspre este foarte riscantă patrularea pentru soldaţii aflaţi aici. Pierderile de vieţi omeneşti în rândul militatilor de aici s-au înregistrat mai mult din cauza avalanşelor şi temperaturilor foarte scăzute decât din confruntarea dintre cele două părţi.

×
Subiecte în articol: avalansa