x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un muzeu dedicat lui Pablo Escobar se redeschide în Columbia

Un muzeu dedicat lui Pablo Escobar se redeschide în Columbia

09 Noi 2018   •   13:02
Un muzeu dedicat lui Pablo Escobar se redeschide în Columbia

Un muzeu controversat, dedicat celebrului traficant de droguri columbian Pablo Escobar, s-a redeschis în oraşul Medellin, potrivit presei locale, relatează vineri dpa. 

Muzeul, care are sediul în fosta locuinţă a lui Pablo Escobar, a fost închis la 20 septembrie, din cauza lipsei autorizaţiilor necesare. 

"Astăzi s-a deschis, am îndeplinit toate condiţiile legale, tot ceea ce au cerut", a spus fratele lui Pablo Escobar, Roberto Escobar, administratorul muzeului. 

"Avem mai multe documente decât ne-au solicitat", a spus Roberto Escobar, potrivit Blu Radio. 

Muzeul expune mobila lui Pablo Escobar, obiecte personale care au aparţinut traficantului şi automobile, unul dintre acestea având urme de gloanţe. 

Cei care au încurajat deschiderea muzeului spun că acesta documentează o perioadă istorică, în timp ce criticii îl acuză de glorificarea moştenirii unuia dintre cei mai mari infractori din istorie. 

Conducător al cartelului de droguri din Medellin, Pablo Escobar a câştigat miliarde de dolari de pe urma traficului. Regele drogurilor, responsabil pentru circa 6.000 de crime, a fost ucis de forţele de ordine în 1993. 

În timp ce agenţiile de turism îi duc pe turişti să viziteze locurile asociate cu celebrul traficant, municipalitatea încearcă să se disocieze de imaginea acestuia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: columbia Pablo Escobar muzeu medellin