x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un muzeu din Indonezia a găzduit o statuie din ceară cu Adolf Hitler, în faţa lagărului de la Auschwitz

Un muzeu din Indonezia a găzduit o statuie din ceară cu Adolf Hitler, în faţa lagărului de la Auschwitz

13 Noi 2017   •   16:01
Un muzeu din Indonezia a găzduit o statuie din ceară cu Adolf Hitler, în faţa lagărului de la Auschwitz

Un muzeu din Indonezia, care încuraja vizitatorii să facă selfie-uri cu o statuie din ceară care îl întruchipea pe Adolf Hitler, în mărime naturală, aflat în faţa lagărului de concentrare de la Auschwitz, a fost nevoit să elimine statuia din muzeu, în urma protestelor, scrie The Guardian.

Directorul de marketing de la muzeul De Mata Trick Eye, Yogyakarta,  a declarat că statuia a fost scoasă din muzeu vineri, în urma unui articol publicat de AP, în care a fost subliniată revolta evreilor şi a grupurilor care pledează pentru drepturile omului.

Human Rights Watch a afirmat despre expoziţie că este “bolnavă” şi a cerut eliminarea imediată a statuii. Muzeul, care are peste 80 de statui din ceară cu diferiţi oameni faimoşi, are expusă statuia lui Hitler încă din 2014.

Iniţial, muzeul a apărat expoziţia, afirmând că este “amuzantă” şi că este una dintre cele mai populare statui din ceară din întregul muzeu.

Duminică, locul din muzeu ocupat de statuia lui Hitler era gol, iar imaginea cu lagărul de concentrare de la Auschwitz, unde peste un milion de oameni au fost exterminaţi, a dispărut.

Nu este prima dată când nazismul şi simbolurile lui au fost normalizate în Indonezia, cea mai mare naţiune musulmană din lumea şi casa unei mici comunităţi de evrei. O cafenea cu temă nazistă, care a existat în oraşul Bandung, unde chelnerii purtau uniforme SS, a stârnit furie atât în ţară, cât şi în străinătate pentru mai mulţi ani, până când cafeneaua şi-a închis uşile, la începutul acestui an.

×