x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou atac chimic în Siria. OIAC va trimite o echipă de anchetatori la Alep

Un nou atac chimic în Siria. OIAC va trimite o echipă de anchetatori la Alep

26 Noi 2018   •   16:25
Un nou atac chimic în Siria. OIAC va trimite o echipă de anchetatori la Alep

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a anunţat că intenţionează să trimită o echipă de anchetatori la Alep după informaţiile apărute despre un presupus atac cu gaz toxic în oraşul sirian din nordul ţării, informează luni dpa. 

Fernando Arias, directorul general al OIAC, a declarat luni că organizaţia pe care o conduce şi Naţiunile Unite verifică situaţia de securitate la Alep. El a adăugat că echipa OIAC are mandatul de a investiga toate presupusele atacuri cu arme chimice în Siria. 

"Experţii vor continua să lucreze în mod independent", a spus Arias într-o conferinţă la Haga. Reprezentanţi ai Statelor Unite şi Rusiei, care au participat la conferinţă, şi-au exprimat sprijinul pentru OIAC. 

Sâmbătă noapte, mass-media siriene au anunţat că "grupuri teroriste" au lansat rachete conţinând gaz toxic asupra a două cartiere din oraşul Alep, controlat de guvern. 

OIAC a declarat că a fost informată sâmbătă despre un presupus atac cu clor, în care au fost răniţi între 50 şi 100 de civili. 

Rebelii sirieni au respins acuzaţiile guvernului că s-ar fi aflat în spatele atacului. 

Anchetatorii OIAC au descoperit în mod repetat dovezi ale unor atacuri cu gaz toxic în războiul civil din Siria.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac chimic siria alep oiac