x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou caz Breivik, prevenit de poliţia spaniolă

Un nou caz Breivik, prevenit de poliţia spaniolă

17 Aug 2011   •   07:41
Un nou caz Breivik, prevenit de poliţia spaniolă

Un student mexican a fost arestat marti de Politia spaniola, in timp ce pregatea un atentat impotriva manifestantilor madrileni care vor protesta miercuri la Madrid impotriva deciziei de a cheltui sume considerabile din bugetul public, cu ocazia vizitei Papei Benedict al XVI-lea.

Mexicanul are 24 de ani, potrivit El Mundo, si este student la Institutul de Chimie Organica Generala din cadrul Consiliului Superior de Investigatii Stiintifice de la Madrid. Potrivit site-ului publicatiei spaniole, acesta “planuia un atentat cu gaze toxice si alte substante chimice'.

In locuinta sa din cartierul Salamanca, o zona centrala a capitalei, politistii au gasit un dispozitiv de memorie portabil si doua caiete cu notite despre procese chimice, care nu aveau legatura cu studiile sale de chimie.

Studentul mexican, a carui identitate nu a fost dezvaluita, este acuzat de organizarea unui plan pentru comiterea unui atentat cu gaze toxice si alte substante chimice, impotriva participantilor la manifestatiile de miercuri, dar si pentru ca ar fi incercat sa racoleze, prin intermediul internetului, complici pentru comiterea acestui atentat.

Surse judiciare au explicat pentru El Mundo ca suspectul si-ar fi anuntat, pe diverse pagini web si forumuri, intentia de a comite un atentat impotriva opozantilor fata de vizita Suveranului Pontif la Madrid.


Miercuri seara, la Madrid, sub deviza “Din impozitele noastre, zero pentru Papa', va avea loc un mars de protest impotriva costurilor organizarii vizitei Papei la Madrid, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, initiate de predecesorul lui Benedict al XVI-lea, Papa Ioan Paul al II-lea.

Suveranul Pontif este asteptat joi in capitala Spaniei, acolo unde va participa la activitatile organizate de biserica catolica cu prilejul Zilele Mondiale ale Tineretului, manifestari la care vor participa peste un milion de tineri din 190 de tari.

×