x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un poliţist din Chicago a împuşcat şi ucis două persoane de culoare

Un poliţist din Chicago a împuşcat şi ucis două persoane de culoare

27 Dec 2015   •   12:46
Un poliţist din Chicago a împuşcat şi ucis două persoane de culoare
Sursa foto: Foto Arhivă

Un poliţist chemat să intervină într-un caz de violenţă domestică a împuşcat şi ucis sâmbătă două persoane de culoare, o femeie şi un tânăr, în oraşul Chicago (statul Illinois).

Potrivit publicaţiei USA Today, cei doi au fost identificaţi drept Bettie R. Jones, în vârstă de 55 de ani, şi Quintonio Legrier, în vârstă de 19 ani. Ambii au murit la scurt timp la spital din cauza rănilor.

Poliţia a informat într-un comunicat că Bettie Jones, mamă a cinci copii, a fost rănită "din greşeală de un glonţ şi, din nefericire, a murit" sâmbătă noapte, după ce agenţi de poliţie au răspuns unui apel în care un bărbat spunea că este ameninţat în propria casă. Se pare că fiul bărbatului ameninţat, Quintonio Legrier, student la inginerie, lovea cu o bâtă de baseball în uşa dormitorului, iar poliţiştii au declarat că au trebuit să facă faţă unei "persoane combative" pe care au împuşcat-o. Poliţia nu a dezvăluit numele sau rasa agentului implicat în incident.

Acest nou caz se produce la o săptămână după ce sute de oameni au protestat la Chicago pentru a cere demisia primarului acestui oraş, Rahm Emanuel, acuzat că a tărăgănat soluţionarea unui alt incident în care un poliţist alb a împuşcat de 16 ori şi a ucis un tânăr de culoare, Laquan McDonald, în vârstă de 17 ani.

Poliţia din Chicago a fost condamnată în trecut în mai multe rânduri pentru folosirea excesivă a forţei. Un judecător federal din SUA a decis la 14 decembrie că Poliţia din Chicago a făcut uz de "forţă excesivă" într-un incident din 2012 soldat cu moartea unui deţinut de culoare, Philip Coleman, în vârstă de 38 de ani, asupra căruia a fost folosit în repetate rânduri un pistol cu electroşocuri şi care ulterior a fost târât cu cătuşe la mâini pe o distanţă de câţiva metri de către poliţişti care încercau să-l scoată din celulă.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: incident chicago sua atac armat