x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou tren de mare viteză care leagă oraşele sfinte Mecca şi Medina va începe să circule de joi

Un nou tren de mare viteză care leagă oraşele sfinte Mecca şi Medina va începe să circule de joi

11 Oct 2018   •   22:10
Un nou tren de mare viteză care leagă oraşele sfinte Mecca şi Medina va începe să circule de joi

Un nou tren de mare viteză care leagă cele două oraşe sfinte Mecca şi Medina va începe să circule de joi, în contextul în care Arabia Saudită încearcă să-şi dezvolte economia dincolo de veniturile obţinute din petrol, informează DPA. 

Călătoriile directe pe distanţa de 450 de kilometri care separă cele două oraşe vor dura două ore. Trenul va rula la o viteză de 300 de kilometri pe oră si va putea transporta anual 60 de milioane de pasageri. 

Calea ferată de mare viteză Haramain, construită în parteneriat cu un consorţiu spaniol, va opri de asemenea în oraşul-port de la Marea Roşie, Jeddah, şi în Oraşul Economic Regele Abdullah, unde este situat al doilea cel mai mare port din regat, Portul Regele Abdullah. 

Regele Salman a inaugurat linia de cale ferată luna trecută şi a călătorit cu trenul pe aceasta între Jeddah şi Medina. 

Proiectul vizează facilitarea circulaţiei pelerinilor între Mecca şi Medina, două dintre cele mai sacre locuri ale Islamului. 

Milioane de musulmani se îndreaptă spre Arabia Saudită în fiecare an pentru a efectua Pelerinajul Hajj. 

Principalul obiectiv al călătoriei este Marea Moschee din Mecca, care cuprinde sanctuarul Kaaba, însă mulţi pelerini vizitează mai întâi oraşul Medina, unde este îngropat profetul Mohamed şi unde acesta a construit prima moschee. 

Arabia Saudită a introdus reforme sociale şi economice în cadrul planului Vision 2030, în încercarea de a deschide ţara investiţiilor şi de a diversifica economia dependentă de petrol a regatului.http://www.agerpres.ro

×