x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un oficial al Comisiei Europene spulberă speranţele privind eliminarea MCV pentru Bulgaria şi România (Novinite)

Un oficial al Comisiei Europene spulberă speranţele privind eliminarea MCV pentru Bulgaria şi România (Novinite)

17 Mar 2016   •   11:28
Un oficial al Comisiei Europene spulberă speranţele privind eliminarea MCV pentru Bulgaria şi România (Novinite)

Comisia Europeană nu consideră că există 'sustenabilitate' în progresele Bulgariei şi României "într-o serie de domenii", a declarat miercuri un oficial al executivului comunitar, care nu este de părere că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) aplicat celor două ţări ar fi ineficient şi lipsit de impact, relatează agenţia bulgară de presă Novinite.

Într-o conferinţă desfăşurată miercuri în Parlamentul European, adjunctul secretarului general al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, a spus că ea înţelege 'dezamăgirea' privind monitorizarea aplicată celor două ţări membre, dar că 'nu ar fi niciodată de acord' cu ideea că mecanismul este ineficient şi lipsit de impact, potrivit site-ului Dnevnik.bg.

Evenimentul, organizat de eurodeputaţi bulgari, a fost centrat pe posibilitatea fie de a elimina, fie de a revizui aşa-numitul Mecanism de Cooperare şi Verificare aplicat Bulgariei şi României, o propunere înaintată de politicieni din unele state membre.

"Mă voi lupta cu dvs. astfel încât indicatorii să fie îndepliniţi într-un mod sustenabil", a spus Paraskevi Michou, precizând că numai atunci MCV-ul va putea fi eliminat. Ea a respins şi sugestiile conform cărora mecanismul aflat în vigoare este 'nedrept'.

Dintre europarlamentarii care au participat la conferinţă, Monica Macovei a fost singura voce care şi-a exprimat susţinerea faţă de MCV, în timp ce reprezentanţii Bulgariei şi ai altor state au pus la îndoială eficienţa mecanismului, mai notează Novinite.

Consiliul Uniunii Europene a confirmat marţi concluziile şi recomandările rapoartelor pentru România şi Bulgaria prezentate de Comisia Europeană la finalul lunii ianuarie în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi a menţionat că acest instrument va rămâne în vigoare până la obţinerea unor rezultate concrete şi durabile pentru atingerea obiectivelor stabilite la introducerea sa. AGERPRES

×
Subiecte în articol: MCV