x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un oficial din SUA susține că, în Ohio, sunt peste 100.000 de cazuri de coronavirus

Un oficial din SUA susține că, în Ohio, sunt peste 100.000 de cazuri de coronavirus

13 Mar 2020   •   21:10
Un oficial din SUA susține că, în Ohio, sunt peste 100.000 de cazuri de coronavirus

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în statul american Ohio este estimat la 100.000, a declarat, vineri, un oficial statal din domeniul sănătăţii publice.

Amy Acton, directorul Departamentului pentru Sănătate publică din Ohio, a estimat că aproximaiv 100.000 de persoane din acest stat american ar putea avea coronavirus, informează publicaţia americană „The Hill”.

„Ştim acum, prin faptul răspândirii în comunitate, că cel puţin 1% din populaţie, cel puţin, are virusul în Ohio în prezent. Avem 11,7 milioane de locuitori. Rezultatul matematic este de peste 100.000 de cazuri. Acest lucru vă oferă o idee despre cât de rapid se răspândeşte virusul”, a declarat Amy Acton într-o conferinţă de presă la care a fost prezent şi guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine.

Amy Acton a precizat că, în contextul ritmului rapid al efectuării analizelor, numărul exact al persoanelor infectate nu se cunoaşte. „Reacţia tardivă în efectuarea analizelor generează întârzieri şi în înţelegerea modului de răspândire a virusului”, a admis Amy Acton.

În Statele Unite sunt în prezent 1.268 de cazuri confirmate de coronavirus şi 33 de persoane decedate, conform unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus sua