x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Un om calm pe dinafară, dar care arde pentru America pe dinăuntru". Discursul lui Bill Clinton pentru susţinerea lui Obama (VIDEO)

"Un om calm pe dinafară, dar care arde pentru America pe dinăuntru". Discursul lui Bill Clinton pentru susţinerea lui Obama (VIDEO)

06 Sep 2012   •   06:39
"Un om calm pe dinafară, dar care arde pentru America pe dinăuntru". Discursul lui Bill Clinton pentru susţinerea lui Obama (VIDEO)

Fostul presedinte american Bill Clinton l-a desemnat oficial, aseara, pe Barack Obama drept candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidentiale din 6 noiembrie. Desemnarea s-a facut pe pe scena conventiei democrate de la Charlotte, la incheierea discursului de aproape 50 de minute al fostului presedinte.

"Vreau ca Barack Obama sa fie viitorul presedinte al Statelor Unite si cu mandrie il desemnez sa poarte stindardul Partidului Democrat", a declarat Bill Clinton, in ovatiile a mii de delegati democrati.

"Vreau sa nominalizez un om care a candidat la Presedintie pentru a schimba cursul unei economii deja slabite si dupa aceea, cu doar sase saptamani inainte de alegerea lui, a fost martorul uneia dintre cele mai mari crize economice. El este omul care a oprit caderea si ne-a pus pe lungul drum catre revenire, stiind tot timpul ca indiferent cate locuri de munca va salva sau creat, vor mai exista alte milioane de oameni care asteapta ceva de la el si care sunt ingrijorati ca nu-si vor putea hrani copiii. Vreau sa nominalizez un om care e calm pe dinafara, dar care arde pentru America pe dinauntru", a spus Bill Clinton, despre Obama.

"Vreau o persoana care sa creada fara cea mai mica indoiala ca noi putem recrea visul economic american", a continuat Clinton. Si, "dupa seara de ieri, vreau un barbat care a avut bunul gust sa se casatoreasca cu Michelle Obama", a glumit fostul presedinte, facand-o sa zambeasca pe Prima Doamna, asezata in tribune.




Fostul presedinte in varsta de 66 de ani, inca extrem de popular in Statele Unite, a aratat o data in plus ca este un orator desavarsit cu un public cucerit dinainte, lansand sageti impotriva candidatului Mitt Romney si a partenerului acestuia in tandemul republican Paul Ryan.

In timp ce acestia din urma invoca un argument deja utilizat de Ronald Reagan impotriva democratului Jimmy Carter in 1980, "Sunteti intr-o situatie mai buna decat in urma cu patru ani?", Clinton le-a rezervat un raspuns clar si net.

"Suntem acolo unde dorim? Nu. Este presedintele multumit? Nu. Dar suntem noi intr-o situatie mai buna decat atunci cand a preluat el functia, cu o economie in cadere libera, care pierdea 750.000 de locuri de munca pe luna? Raspunsul este da!", a afirmat fostul presedinte.

Spre sfarsitul serii, democratii au votat, stat cu stat si in ordine alfabetica, in favoarea lui Obama, o procedura lunga si in mare parte formala deoarece presedintele este singurul candidat.

×